Webináře je online seminář. Lektor přednáši živě prostřednictvím webové kamery. Posluchači sledují seminář doma u svého počítače. Komunikace probíhá přes chat, případně mikrofon či video hovor. Jedná se o moderní a pohodlnou formu výuky. Po přihlášení dostanete podrobné informace, jak se k webináři připojit.

Víte sami co Vás motivuje? Jaké jsou přirozené vlastnosti člověka s ohledem na motivaci? Víte, jak působit na lidi tak, aby byli motivováni? Umíte nadchnout lidi pro to, co zrovna potřebujete? Víte, čím jsou obvykle motivováni dobrovolníci? Umíte správně motivovat lidi pro hry a soutěže? Víte proč zážitková pedagogika pracuje tolik s motivačními úvody aktivit?

Po dvou hodinách budou účastníci zapojení do webináře MOTIVACE znát přirozené motivační faktory v životě člověka, způsoby jak s motivací pracovat v čase, kde se motivace rychle ztrácí. Odnesou si praktické podněty pro motivaci dobrovolníků. Uvědomí si, jak je nutné s fenoménem motivace pracovat a co jim je a není v této oblasti vlastní, přirozené. Získají přehled o zásadách motivace nejen při vedení, ale také v osobním životě.

  1. Část – prezentace, výklad, ukázky 45 min., 15 minut otázky, interakce:      Motivace jako osobní fenomén, cíl a práce s ním, Proměna motivace v čase, palivo pro „baterie motivace“ a jejich akumulace, Co (situace, kroky) rychle sníží motivaci – ukázky takového jednání, takových momentů, Motivace ve výzkumech – na co se přišlo?
  2. Část – výklad, cvičení, prezentace – 30 minut, otázky, interakce 10 minut:      Skryté motivy a tzv. psychologická smlouva – informace, ukázka,      Motivace dobrovolnických týmů, Motivace při hrách a programech a souvislosti zážitkové pedagogiky
  3. Část – shrnutí, závěr, rezerva – 20minut

Webinář je realizován v rámci Vzdělávání pro práci s dětmi a mládeží na signály.cz za podpory MŠMT.

Přihlašování a praktické informace.

Lektor webináře: Mgr. Jiří Kučera. (etoped, praxe - individuální terapie, poradenství, supervizní práce, praxe při řízení týmů, daseinsanalytický výcvik v komunitní a skupinové psychoterapii akreditovaný pro zdravotnictví ČLS JEP, další vzdělávací semináře v oblasti psychoterapie, psychologie, řízení)